HTML

Ingyenes fotó- és kép vizjelező szoftver

Friss topikok

Címkék

digital (1) fotó (1) free (1) image (1) ingyenes (1) kép (1) photo (1) software (1) Studio (1) text (1) vízjel (1) vízjelezés (1) watermark (1) watermarking (1) Címkefelhő

Archívum

Fotók, képek vízjelezése egyszerűen

2014.01.13. 19:24 TomHagen

Az általunk készített képeinket gyakran töltjük fel az internetre, nemritkán a nyaralás alkalmával, egy-egy jól sikerült fotót osztunk meg népszerű közösségi oldalakon.

Ilyen esetben gyakran felmerülhet bennünk, hogy a "szerzői jogainkat" esetleg meg kéne védeni olyanok ellen, akik a forrás megjelölése nélkül egész egyszerűen ellopják ezeket a vizuális szerzeményeinket vagy esetleg sajátjukként tüntetik fel.

Kiváló szoftveres megoldás a fent említett problémára (és még számos másra is, gondoljunk például a családi események során elkövetett fényképekre) a frissiben megjelent Image Watermark Studio nevű ingyenes, Windows rendszerre telepíthető asztali alkalmazás.

Rövid összefoglaló a programról, dióhéjban. Sajnos csak angol nyelvű kezelőfelülettel rendelkezik, de ez egyáltalán nem lehet zavaró annak sem, aki a magyar nyelvhez szokott kezelőfelületet kedveli. Rögtön a bal oldalon láthatunk egy listát, amelyre a vízjelezendő képeket és fotókat kell elhelyeznünk. A jobb oldal felső részében találunk egy praktikus, beépített kép megjelenítő alrendszert, amely ha a fotókat tartalmazó listára kattintunk, akkor automatikusan megjeleníti a kijelölt képet. Ráadásként vizuálisan láthatjuk is a program által rárajzolt vízjelet, amely egyfajta előnézet, hiszen a majdani vízjelezett kép is hasonlóan fog kinézni. Hasznosnak bizonyulhat még a CTRL+G billentyűkombináció hatására rárajzolt segédvonal, amelyhez a szoftver igazítja majd a felhasználó által beállított vízjelet.

A jobb oldal alján helyezkedik el a vízjel beállításának összes vezérlőeleme, valamint a kimeneti beállítások is itt érhetők el. A vízjel típusától függően (szöveg vagy kép) válthatunk át a fülek között kattintgatva. Ez a megoldás igen kompakt megjelenést kölcsönöz a programnak.

A majdan kész kép kimeneti beállításai is rendkívül áttekinthetőek, jól struktúráltak és egyértelműek. Nem lesz vele gondunk. Megadhatjuk a kimeneti formátumot, felbontást, méretet, színteret, sőt még a kép elforgatására is van lehetőségünk. Kell még ennél több? Ha igen, kapcsoljuk be az Exif opciót, amely csak igazi fotós ínyenceknek ajánlott. Ezzel a kapcsolóval a kész vízjelezett képünk megtartja az eredeti (kamera által) rögzített ún. kép metaadatokat is, mint pl. GPS koordináták, szerzői adatok, felbontás, különböző lencse- és egyéb technikai információkat is.

Számos egyéb nyalánksággal is rendelkezik még ez a nem egészen 3 MB-os alkalmazás, amely ingyenessége ellenére a fizetős társaikéhoz hasonló kaliberű funkciókat képes megvalósítani, azok számára, akik ellenállhatatlanul vágynak fotóik, képeik vízjellel történő megjelölésére az utókor számára.

A szoftver letöltéséhez kattintson az alábbi linkre:

Free Image Watermark Studio

komment

Címkék: software fotó free kép ingyenes text photo image digital watermark vízjel Studio watermarking vízjelezés

A bejegyzés trackback címe:

https://image-watermark.blog.hu/api/trackback/id/tr485745818
süti beállítások módosítása